Program
AAModul 1: Grundmodul (4 dage)
Indeholder emner som: Brystets anatomi og fysiologi, amningens effekter på mor og barn, barnets sutteteknik, hyppighed og varighed af amning, hud mod hud-kontakt, biological nurturing, amning og gulsot, fødslens betydning for amning, en fælles forældreopgave, forberedelse til amning og WHO’s kodeks.
Modul 2: Ammevejledning i teori og praksis - moderens perspektiv (4 dage)
Indeholder emner som: Modermælkens sammensætning, ammeobservation, sår og revner, brystinfektioner, overvægt, brystkirurgi, infektionssygdomme, self-efficacy og determinanter for ammevarighed og opsporing af mødre med særlige behov.
Modul 3: Ammevejledning i teori og praksis - barnets perspektiv (3 dage)
Indeholder emner som: Hypoglycæmi og dehydrering, amning af præterme og sent præterme børn, trivsel, udmalkning, stramt tungebånd og læsning af videnskabelig litteratur.
Modul 4: Ammevejledning i teori og praksis - migration, farmakologi og psykiatri (3 dage)
Indeholder emner som: Amning af større børn, alkohol og rygning, etniske minoriteter, depression, lægemidler og amning samt fremlæggelse af opgaver.
Til hvert modul vil der blive udleveret en litteraturliste med anbefalinger til forberedelse. Deltagerne vil mellem nogle af modulerne få adgang til 1-2 faglige præsentationer, som det forventes gennemgået som optakt til undervisning på det efterfølgende modul.
Observation af amning
Deltagerne skal mellem modul 1 og 2 lave en øvelse bestående af observation af en amning i egen praksis svarende til 3 timers arbejde.
Formålet med øvelsen:
- At deltagerne med baggrund i undervisningen på modul 1 får mulighed for at gennemføre en nøjagtig og systematisk ammeobservation og efterfølgende beskrive observationerne
- At deltagerne får mulighed for at reflektere over, hvilken betydning det har for vejledningen, at observationen foregår nøjagtigt og systematisk.
Aflevering
Deltagerne afleverer på modul 2 deres ammeobservationsskema.
Udarbejdelse af gruppeopgave:
Deltagerne skal mellem 3. og 4. modul skal deltagerne ligeledes udarbejde en obligatorisk skriftlig opgave svarende til 20 timers arbejde. Hver gruppe har mulighed for 1 times vejledning.
Formål med gruppeopgaven:
- At deltagerne med baggrund i uddannelsen får mulighed for at arbejde med en videnskabelig artikel og relatere den til praktisk ammevejledning
- At deltagerne får erfaring med præsentation af videnskabelig litteratur og oplæg til faglig diskussion
Aflevering: Gruppen afleverer 14 dage før modul 4 en rapportering af deres arbejde på maximalt 3 sider. Opgaven godkendes af kursuslederne.
Undervisningen på uddannelsen foregår på dansk, men langt det meste litteratur er på engelsk.
IBLCE-eksamen afholdes på dansk.