5 Om os

Om Kompetencecenter for Amning

Kompetencecenter for Amning blev etableret i 2011 og har siden arbejdet med at indsamle, udvikle og formidle forskningsbaseret viden om amning.

Vores mål er at højne kvaliteten af ammevejledningen i Danmark – både gennem undervisning af sundhedspersonale og ved at bidrage med klinisk forskning i tæt samarbejde med kommuner, hospitaler og universiteter.

Vi samarbejder med Sundhedsstyrelsen, sundhedsfaglige organisationer og relevante uddannelsesinstitutioner i både Danmark og udlandet. Kompetencecentret er desuden hovedforfatter til Sundhedsstyrelsens publikation “AMNING – en håndbog for sundhedspersonale”.

Ud over at styrke sundhedsfaglige kompetencer henvender vi os også direkte til forældre med evidensbaseret information om amning.

Mød Kompetencecentrets medarbejdere >

alle medarbejdere i Kompetencecenter for Amning samlet

Kompetencecenterets kerneopgaver

  • Uddannelse til ammekonsulent – en sundhedsprofessionel uddannelse i ammevejledning. Uddannelsen kvalificerer til, at kursister kan tage enten den danske certificering som ammekonsulent (DCA) eller den internationale IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

 

  • Sundhedsprofessionelle netværk om amning – netværk på tværs af sektorer, som medvirker til at sundhedsprofessionelle kan holde deres viden ajour og drøfte aktuelle problemstillinger.

 

  • Lokale temadage og kurser, der tilrettelægges i forhold til aktuelle ønsker og behov.

 

Komiteen for Sundhedsoplysning

Kompetencecenter for Amning er forankret i Komiteen for Sundhedsoplysning.

Komiteen for Sundhedsoplysning er en sygdomsbekæmpende, almennyttig forening, der arbejder tværfagligt og samarbejder med mange organisationer og offentlige organer.

Komiteens formål er:

  • at støtte sundhedsvæsenets behandling af sygdomme
  • at deltage aktivt i samfundets sygdomsforebyggende og sundhedsfremmende arbejde
  • at støtte patienter og pårørende, såvel individuelt som kollektivt, i deres problemer med sygdomme og handicap
  • at støtte forskning i folkesundhed, herunder sygdomsforebyggelse, befolkningens sygdomme og samfundets helbredelsesmuligheder.

 

Læs mere om Komiteen for Sundhedsoplysning >